Werkschoenen Heren

Ben je op zoek naar werkschoen heren? Bij Work & Tool Center streven we er naar om werkschoenen aan te bieden van betrouwbare merken, die jouw werkdag een stuk makkelijker maken door goede kwaliteit te leveren tegen eerlijke prijzen. We bieden een groot assortiment aan werkschoenen, zoals nette werkschoenen heren, werkschoenen heren S3 of werkschoenen heren stalen neus.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Er zijn verschillende soorten, beschermingsniveaus en uitvoeringen. Heb je dus hulp nodig bij het kiezen van de juiste voetbescherming, lees dan onderstaande informatie om een goede keuze te kunnen maken. We vertellen je meer over de belangrijkste aandachtspunten en de veiligheidsklassen.

Welke werkschoenen heb ik nodig?

In veel werksituaties zijn werkschoenen verplicht, zeker in de bouw, infra en zorg. Het valt onder de standaard persoonlijke beschermingsmiddelen, ofwel PBM. Het is dan ook belangrijk dat werkschoenen comfortabel zijn, niet ongemakkelijk zitten of te zwaar zijn waardoor je je belemmert voelt in het werk dat je uitvoert. Een passende werkschoen biedt niet alleen bescherming, maar voorkomt ook gezondheidsklachten wanneer je de werkschoen vindt die bij jouw behoeften past. Hoe weet je nu welke werkschoenen voor heren jij nodig hebt?

Tips werkschoenen heren kopen:

 1. Beschermingsniveau; dit is het allerbelangrijkst bij het kiezen van de juiste werkschoen. Hoe weet je welk beschermingsniveau je nodig hebt? Bekijk hieronder de tabel

 2. Werkomgeving; je wilt dat de schoen bestand is tegen omgevingsinvloeden, denk hierbij aan werken in een chemische of natte omgeving. Of juist een omgeving waar hygiëne voorop staat.

 3. Beweging en flexibiliteit; een passende werkschoen vinden die goed beschermt en comfortabel zit is belangrijk. Moet je namelijk in jouw werk veel door de knieën zakken, dan is het belangrijk dat je een lage werkschoen kiest. Jouw enkel en voet hebben dan meer bewegingsvrijheid.

 4. Pasvorm; kijk goed naar de maattabellen die onze merken aanbieden. Een goede pasvorm en de juiste maat zijn heel belangrijk, zorg dat de schoen aansluit, maar niet te strak zit.

 5. Winter/ zomer; de temperatuur heeft invloed op je voeten, dus bedenk je of je een zomerpaar en een winterpaar wilt hebben. 

 6. Uitstraling; niet het meest belangrijk, maar het is toch onderdeel van de bedrijfskleding en de uitstraling die het bedrijf daardoor heeft. Dus als het even kan, is het mooi als deze bij de bedrijfskleding past. Aangezien we een breed assortiment bieden van nette heren werkschoenen tot sportieve werkschoenen heren, vindt je altijd iets wat je zoekt!

Tabel Beschermingsniveau van werkschoenen, beschermschoenen en veiligheidsschoenen

Beschermingsniveau Kenmerk Symbool Norm
Werkschoenen Geen stalen neus, geschikt voor werkplekken zonder risico op vallende voorwerpen O (occupational) NBN EN ISO 20347
Beschermschoenen Met stalen neus, biedt bescherming tegen impact tot 100 joule P (protection) NBN EN ISO 20346
Veiligheidsschoenen Met stalen neus, biedt bescherming tot 200 joule S (safety) NBN EN ISO 20345

Daarnaast zijn er verschillende klassen in veiligheidsschoen en werkschoenen, die aangeduid worden met bijvoorbeeld werkschoenen S3 heren. Deze normen en richtlijnen zijn vastgelegd en hanteren de volgende S-klassen:

 • SB: basisveiligheidsschoenen met een stalen neus en antistatische zool, geschikt voor lichte werkzaamheden
 • S1: veiligheidsschoenen met een stalen neus, gesloten en energie absorberende hiel. Antistatisch en geschikt voor droge werkomstandigheden.
 • S2: veiligheidsschoenen met stalen neus en gesloten hiel, antistatische eigenschappen, energie absorberende hak en waterdichte schacht. Voor werk onder natte omstandigheden.
 • S3: veiligheidsschoenen met dezelfde eigenschappen als S2 en bovendien uitgerust met een penetratiebestendige tussenzool. Deze schoen is geschikt voor veel verschillende werkomstandigheden en daardoor erg populair.

Ook voor werklaarzen zijn er aanvullende S-klassen:

 • S4: waterdichte werklaarzen met beschermende neus, antistatische zool en energie absorberende hak. De laarzen bestaan uit (gevulkaniseerd) rubber of uit (gespoten) polymeren en zijn vloeistofdicht.
 • S5: waterdichte werklaarzen met veiligheidsneus, antistatische zool, antislipprofiel, energie absorberende hak en penetratiebestendige tussenzool. Ook deze laarzen bestaan helemaal uit(gevulkaniseerd) rubber of (gespoten) polymeren en zijn daardoor vloeistofdicht.

Alle merken werkschoenen heren op een rij!

We bieden een breed assortiment aan voetbescherming. Alle merken zijn zorgvuldig door ons geselecteerd aan de hand van de hoogste kwaliteitsvereisten en veiligheidsnormen. Betrouwbare merken met kwalitatieve producten, zorgen ervoor dat jouw werkdag een stuk makkelijker wordt. Bekijk onze populairste merken:

 • Dassy
 • Oxxa
 • Blaklader
 • Port West
 • Dunlop
 • Puma
 • Reebok
 • Grisport
 • Redbrick

Heb je geen voorkeur voor een specifiek merk en wil je gewoon even alle werkschoenen bekijken? Dat kan! Je vindt hier een overzicht van alle beschikbare werkschoenen, aan de hand van de filters kun je jouw ideale heren werkschoen uitkiezen. Ook kun je een overzicht bekijken van alle werkschoenen per sector, zodat het selecteren van de juiste werkschoen al een stuk makkelijker wordt. We hebben werkschoen heren beschikbaar voor de volgende sectoren:

 • Zorg
 • Bouw
 • Infra

Maak jouw bestelling compleet met werkkleding

Naast werkschoenen heren van bovenstaande merken, hebben we van veel merken ook een collectie bedrijfskleding beschikbaar. Daarnaast hebben we aanvullende merken van hoge kwaliteit. Maak jouw bestelling compleet met de werkkleding van het merk naar keuze:

 • Dassy
 • Blaklader
 • Port West
 • Hydrowear
 • Oxxa
 • Ansell Microgard

Waar kun je de beste werkschoenen voor heren kopen?

Online kun je 24/7 alles wat je nodig hebt bestellen. Mochten er vragen zijn over artikelen of wil je advies over een artikel, dan kun je ons van maandag tot vrijdag bereiken van 09.00-16.30 uur op telefoonnummer 085 - 74 30 232. Je kunt ook jouw vragen mailen, stuur deze naar info@worktoolcenter.eu. We streven ernaar om je zo snel mogelijk te voorzien van een passend antwoord. Log in op jouw account om alle werkschoenen heren prijzen te zien die voor jou van toepassing zijn.

Koop je jouw werkschoenen heren liever in de winkel? Bezoek dan ons filiaal in Den Haag. We helpen je graag verder!

Maattabel werkschoenen heren

Elk merk heeft een eigen maattabel. Producten kunnen namelijk afwijken van jouw gebruikelijke maat, maar ook ten opzichte van andere merken. Controleer dus altijd even de maattabel van het betreffende merk wanneer deze beschikbaar is en maak dan de juiste keuze. Twijfel je nog over de juiste maat? Neem contact met ons op, dan kunnen we je voorzien van een goed advies.