Werkschoenen

Werkschoenen

Jij bent een professional in de bouw, logistiek of een andere sector en wilt hiervoor werkschoenen kopen? Werkschoenen kopen kun je gemakkelijk doen via de webshop van Worktoolcenter. We zijn een internationale groothandel in onder ander werkschoenen, maar ook bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en gereedschappen. Je vindt bij ons een ontzettend groot assortiment van verschillende merken.

Wij bieden verschillende werkschoenen aan in verschillende stijlen en veiligheidsklassen. Ben je op zoek naar schoenen in de klassen S1, S2, S3, S4 of S5? Bij ons is er volop keus. Onze shop is overzichtelijk en beschikt over verschillende filtermogelijkheden. Zo vind jij in no-time de juiste schoenen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hardlopers uit deze categorie...

Werken in een omgeving waar je werkschoenen moet dragen

Uiteraard is veiligheid belangrijk op de werkvloer. Gevaarlijke situaties worden met regelgeving, protocollen en voorzorgsmaatregelen zoveel mogelijk vermeden. Toch spelen ook werkschoenen hierin een essentiële rol.

Om er zeker van te zijn dat er geen vervelende situaties kunnen ontstaan, zijn goede werkschoenen en eventueel werkkleding, die bescherming bieden tegen ongewenste situaties nodig. Dit is niet alleen verstandig, het is wettelijk verplicht in veel branches en bij veel beroepen. Denk dan aan branches als de infra, fabrieken, logistiek en in garages.

In tegenstelling tot gewone schoenen, is bij het uitzoeken van veiligheidsschoenen het uiterlijk van de schoen niet het voornaamste waar je de keuze op zult baseren. Wat wel belangrijk is, is in welke situaties de schoen bescherming moet bieden tegen eventuele risico’s. Tegen welke risico’s moeten de nieuwe werkschoenen bescherming bieden? En aan welke veiligheidseisen dienen ze te voldoen?

Verschillende klassen voor werkschoenen

Om de beschermende eigenschappen van verschillende schoenen overzichtelijk te houden, zijn ze opgedeeld in vier verschillende klassen: S1, S1P, S2 en S3. Hierbij biedt S1 de laagste mate van bescherming en een S3 werkschoen de hoogste. Welke klasse schoenen je ook kiest, dit zijn altijd schoenen met stalen neus, of in ieder geval een verstevigde neus. 

Tegenwoordig zijn verstevigde neuzen van kunststof of aluminium vergelijkbaar als een stalen neus, ze zijn bovendien lichter van gewicht. Naast een verstevigde neus bevat een S1 werkschoen ook antistatische eigenschappen. Eén klasse hoger, een S1P werkschoen, bevat naast de bescherming van de S1 schoen ook een veiligheidszool. 

De ondoordringbare zool beschermt je voet tegen scherpe voorwerpen die op de grond kunnen liggen. Schoenen van het type S2 zijn waterafstotende S1 werkschoenen. Wanneer je schoenen met zowel de eigenschappen van een S1P als een S2 schoen zoekt, kom je uit bij een werkschoen met klasse S3. Deze schoen bevat een stalen neus, antistatische eigenschappen, heeft een ondoordringbare veiligheidszool én is waterafstotend. 

Het is per sector en functie wettelijk vastgelegd  welke beschermende werkkleding en ook schoenen er gedragen moeten worden. Twijfel je toch welke veiligheidsklasse op jouw situatie van toepassing is? Neem gerust contact met ons op. Onze gespecialiseerde medewerkers helpen je graag met de keuze voor de juiste veiligheidsklasse.

Complete collectie werkschoenen

We leveren werkschoenen van de beste kwaliteit. Ook als het om duurzaamheid gaat, bieden we schoenen die lang mee gaan. Zoals we al eerder beschreven, hebben we een zeer uitgebreid assortiment producten. Om het voor jou als professional makkelijk te maken, hebben we een overzicht van de verschillende soorten werkschoenen:

 • Veiligheidsschoenen
 • Werklaarzen
 • Lage werkschoenen
 • Veiligheidsschoenen S3
 • Schoenen voor in de zorg
 • Sneakers werkschoenen
 • Sportieve werkschoenen
 • Werkschoenen dames
 • Werkschoenen heren
 • Werkschoenen S3
 • Werksneakers

Heb je verschillende items nodig, en wil je een compleet overzicht van alle werkschoenen in onze webshop? Dit kun je gemakkelijk hier terugvinden. 

Werkschoenen online kopen bij Worktoolcenter

Of je nu zoekt naar dames of heren werkschoenen, ze zijn bij ons allemaal beschikbaar! Om de beste werkschoenen te kopen, kun je bij Worktoolcenter terecht. Bij ons vind je een heel breed aanbod schoenen van de hoogste kwaliteit. Wij verkopen onder andere merken als Bata, Bläkläder, Emma, Grisport, Redbrick en Uvex.

Besluit je om nieuwe veiligheidsschoenen online te kopen, adviseren wij om altijd even de maattabel van de betreffende schoen te raadplegen. Werkschoenen bestaan uit veel verschillende materialen en bijvoorbeeld een stalen neus zal zich niet naar je voet vormen. Hierdoor kunnen de maten van de schoenen anders uitpakken dan van gewone schoenen of sportschoenen. 

Je bent van harte welkom om de schoenen te bekijken en te passen in ons filiaal in Den Haag, voordat je daadwerkelijk tot een aankoop overgaat. Hier kunnen onze medewerkers je advies geven over welk type schoen het meest geschikt is voor je werk en sector, en eventuele vragen beantwoorden. 

Kom je er na het lezen van deze informatie over werkschoenen niet helemaal uit of heb je vragen over de verschillende veiligheidsklassen? Je kunt ons van maandag tot vrijdag bereiken van 09.00-17.30 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur via telefoonnummer 085 - 74 30 232. 

Wil je liever extra informatie per mail ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@worktoolcenter.eu. Onze medewerkers zullen er alles aan doen om je zo snel mogelijk te voorzien van een antwoord. Zoals aangegeven is er de mogelijkheid om langs te komen in ons filiaal. Deze vind je in Den Haag aan de Groenteweg 69. Onze medewerkers helpen je graag verder en kunnen je alles laten zien op het gebied van werkschoenen!